Over Siabo

Het ontstaan

SIABO is ontstaan uit een samenwerking tussen R. De Pauw en N. Beemster bij het ontwikkelen van het stage assessment center. Beide waren op dat moment werkzaam bij het Atlascollege in Hoorn en betrokken bij een pilot voor de ontwikkeling van een instrument om leerlingen in het praktijkonderwijs te testen op stagegeschiktheid. Uit deze activiteiten is het Assessment Center Stagegeschiktheid voortgekomen. Met name de arbeidsvaardigheden zijn door ons ontwikkelt.

Al bij de ontwikkeling van de stagekist werd gedacht aan een instrument om zorgleerlingen in het basisonderwijs op een objectieve manier te signaleren. Omdat wij in het vervolgonderwijs veel zorgleerlingen tegen komen die als zij eerder waren gesignaleerd minder of geen problemen hadden gehad, leek het ons belangrijk dat kinderen die op jonge leeftijd opvallen door afwijkend gedrag op een objectieve manier te testen. Uit die gedachte is de zorgkast ontstaan.

Al deze activiteiten maakten het oprichten van een bedrijf noodzakelijk. In verband met bescherming van het ontwikkelde materiaal en het vastleggen van het auteursrecht hebben wij daarom het onderwijs expertisebureau SIABO vof opgericht. SIABO vof houdt zich bezig met de ontwikkeling van testmateriaal voor het onderwijs, het verzorgen van cursussen voor het gebruik van dat materiaal en ontwikkelen van nieuwe ideeën binnen het onderwijs met de bijbehorende cursussen en coaching. Hierbij richten wij ons hoofdzakelijk op basisscholen, praktijkonderwijs en in het MBO op de beroepsbegeleidende leerweg (BBL).